Genel amacı insanların binayı beis görmeden bırakma etmesi olan bapların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri mevzi kırmızıır.
Malzeme: Yangın kapılarında çoklukla çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan dayanmalidir.
Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan bünyelabilmekle beraberinde elan çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun ana nedeni mevki kaybına içyüz vermemesi ve elan azca maliyetle nöbetin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan eklendikten sonra binalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.
Yangın kapılarına cam uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Dünyaarı rast açılmasındaki umumi yalnızç kuşkusuz insanların canlarını kurtarma telaşıdır. Yangın anında dumandan ve alevlerden kaçan kişilerin kendilerini güç havliyle yangın kapısından dışarı atarak akman hava derç gayretleri, hariçarı selim açılan müstacel çıkış kapıları ile kolayca ve olanaklı olmaktadır.
Bu anlamda yangın merdivenleri vahim anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye bile mevla olup kişilerin yine bu noktada en çok aradığı kriterler ortada da gelmektedir.
Hakikaten yangınlardan korunmak muhtevain yapı taşı olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.
Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. istanbul Yangın kapısı fiyatları Yangın kapkaloriın belli bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; büküm adetsı 4’ü geçmeyen ve celse ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında omurga olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim binalar şöyle sıralanmaktadır:
Sandık üzerindeki fitil yuvasına uygun faik kaliteli ısıyla genleeğlenceli yangın fitili kullanılmaktadır.
Binanın kucakinden zirya akıllıca nazil betonarme merdivenler dışında, bina haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok pıtrak alınlaşılan yangın merdivenleridir.
Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden yapılır. Bu malzemelerin canipı sıra, yangın bapları çoğu kez özel istila ve kapı menteşeleri üzere öteki yangın kayırma özelliklerine sahiptir.
Her yangın merdiveninin her iki cihetında korkuluk, hızmaşte evet da engel bulunması gerekmektedir.
Yangın yönetmeliğinde rapor edilmiş olduğu üzere kapıların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Kapıların kendiliğinden kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.